duminică, 2 martie 2014

Indicatii pentru reducerea consumului de grasimi din alimentatia zilnica

Alimentele grase trebuie evitate in cazul absorbtiei incomplete a lipidelor (grasimilor)doarece produc diaree si gaz in exces. De obicei, acesta apare in cazul afectarii severe sau dupa indepartarea chirurgicala a unei portiuni mari de intestin subtire.

  • reduceti consumul de unt, margarina,frisca, maioneza,smantana
  • consumati lapte degresat (contine mai mult calciu decat laptele integral), aruncati caimacul
  • evitati consumul de branzeturi grase (cascaval, telemea de oaie, branza topita etc.), cu exceptia branzei de vaci degresate, a urdei si a casului nesarat (in cantitati moderate)
  • evitati adaosul excesiv de ulei in mancarurile gatite
  • se interzice utilizarea de untura
  • nu consumati carne grasa (de porc, de rata,de miel, de vanat); este interzis consumul de carnati, slanina, sorici,chiftelute, hamburgeri, mititei
  • evitati conservele de peste in ulei si oualele ochiuri sau omleta
  • nu mancati cartofi prajiti, chips-uri, alune
Laptele trebuie evitat doar in conditiile existentei intolerantei la lactoza (un glucid din lapte si produse lactate) diagnosticata de medic.  Preparatele lactate cu continut scazut de lactoza sunt: iaurtul, untul, branza sau cascavalul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Boala Crohn, tratata cu celule proprii

O noua tehnica care utilizeaza propriile celulele modificate ale pacientilor pentru a trata boala Crohn s-a dovedit a fi eficienta in exper...