- reduceti consumul de unt, margarina,frisca, maioneza,smantana
- consumati lapte degresat (contine mai mult calciu decat laptele integral), aruncati caimacul
- evitati consumul de branzeturi grase (cascaval, telemea de oaie, branza topita etc.), cu exceptia branzei de vaci degresate, a urdei si a casului nesarat (in cantitati moderate)
- evitati adaosul excesiv de ulei in mancarurile gatite
- se interzice utilizarea de untura
- nu consumati carne grasa (de porc, de rata,de miel, de vanat); este interzis consumul de carnati, slanina, sorici,chiftelute, hamburgeri, mititei
- evitati conservele de peste in ulei si oualele ochiuri sau omleta
- nu mancati cartofi prajiti, chips-uri, alune
Laptele trebuie evitat doar in conditiile existentei intolerantei la lactoza (un glucid din lapte si produse lactate) diagnosticata de medic. Preparatele lactate cu continut scazut de lactoza sunt: iaurtul, untul, branza sau cascavalul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu